Kiinteistön kunto­tarkastus Jyväskylän alueella

Kuntotarkastuksessa tarkastetaan asuinrakennuksen kunto tarkastushetkellä. Kuntotarkastusraportti sisältää puolueetonta tietoa rakennuksen rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, käyttöturvallisuus- ja terveysriskeistä sekä remonttitoimenpiteistä asuntokaupan osapuolille.

Kiireelliset tarkastukset: 044 2443369

Miksi kuntotarkastus kannattaa

Kiinteistön kuntotarkastus on olennainen osa onnistunutta asuntokauppaa. Kuntotarkastus on tärkeä sekä ostajalle että myyjälle, sillä se lisää luottamusta ja avoimuutta asuntokauppaprosessiin. Siksi kuntotarkastuksen teettäminen on suositeltavaa kaikissa asuntokaupoissa, jotta kaupanteko sujuu turvallisesti ja sujuvasti. Kuntotarkastus auttaa myös kiinteistön arvonmäärityksessä tai remonttitarpeiden haarukoinnissa. Kuntotarkastuksen pohjalta on helpompaa suunnitella kiinteistön kunnossapitoa vuosiksi eteenpäin.

Omakoti- ja paritalojen lisäksi teemme tarkastuksia rivi- ja kerrostaloasuntoihin. Voit tilata meiltä kosteuskartoituksen asuntokaupan tueksi.

Teemme kuntotarkastuksia pääosin Jyväskylän alueella. Kysy tarjous erikseen, jos kohteesi on kauempana (yli 100 km päässä Jyväskylästä).

Kuntotarkastuksen merkitys asuntokaupassa

 • Ostajan turva: Kuntotarkastus antaa ostajalle tarkkaa tietoa talon kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Tämä auttaa välttämään ikäviä yllätyksiä kaupanteon jälkeen.
 • Myyjän vastuu: Myyjälle kuntotarkastus voi toimia todisteena siitä, että hän on tarjonnut ostajalle kaikki olennaiset tiedot talon kunnosta.
 • Kaupanteon sujuvuus: Kun talon kunto on selvitetty, kaupat voivat sujua nopeammin ja ilman epäselvyyksiä. Molemmat osapuolet voivat luottaa siihen, että heillä on kattavat tiedot asunnosta.

Palvelumme on suunnattu

 • Omakotitalon omistajille.
 • Asuntokaupan osapuolille.
 • Kiinteistövälittäjien asiakkaille.
 • Rakennusliikkeille (laadunvalvonta).
 • Kohteisiin, jotka ovat 100 km säteellä Jyväskylästä.
Arttu Pitkänen

Arttu Pitkänen

Työnjohto / Suunnittelu ja valvonta, asuntokaupan kuntotarkastaja AKK

Kuntotarkastustuksista vastaa Arttu Pitkänen. Artulla on pitkä kokemus rakennusalan vastuutehtävistä:

 • Yli 10 vuotta rakennusalalla
 • AKK-tarkastuksia 7 vuoden ajalta.

Talon kuntotarkastus – mitä se pitää sisällään?

Palvelukuvaus

Pätevöitynyt tarkastajamme (AKK & rakenteiden kosteusmittaus sekä yli 10 vuoden kokemus alalta) tarkastaa kiinteistöstä seuraavat asiat:

 • Rakennuksen rakenteet ja runko: Tarkastetaan esimerkiksi perustukset, kantavat rakenteet ja ulkoseinät.
 • Vesikatto ja yläpohja: Arvioidaan katon kunto, mahdolliset vuodot ja yläpohjan tuuletus.
 • Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät: Tarkastetaan lämmityslaitteet, ilmanvaihto ja niiden toimivuus näkyviltä osin.
 • Vesi- ja viemärijärjestelmät: Arvioidaan putkistojen kunto, mahdolliset vuodot ja viemäröinti.
 • Sähköjärjestelmä: Tarkastetaan sähköasennukset ja niiden turvallisuus näkyviltä osin.
 • Sisätilat: Tutkitaan esimerkiksi lattiat, seinät ja katot mahdollisten kosteusvaurioiden tai muiden ongelmien varalta.

Kuntotarkastus tehdään pääosin pintapuolisesti aistienvaraisin ja rakennetta rikkomattomin menetelmin ”Kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä” -suoritusohjeen mukaisesti.

Miten tarkastus etenee ja mitä asiakas saa?

Kun asiakas on tilannut kuntotarkastuksen, niin prosessi etenee seuraavasti.

 1. Asiakas täyttää lomakkeen, jossa kysytään oleellisia tietoja kuntotarkastusta varten.
 2. Itse kuntotarkastus, jossa
  • mitataan märkätilojen kosteusarvoja pintakosteuden tunnistimella,
  • tarkastetaan sisätilat aistinvaraisesti,
  • tarkastetaan talon ulkopuoli aistinvaraisesti,
  • tarkastetaan vesikatto, ryömintätila tai yläpohja tms.
  • tehdään loppuyhteenveto tarkastuksesta paikallaolijoille.
 3. Toimitamme tarkastusraportin 1-2 vrk sisällä tarkastuspäivästä. Katso malliraportti.

Kiinteistön kuntotarkastukseen on varattavaa 2-4 tunnin aika riippuen kiinteistön koosta ja rakennusteknisistä seikoista.

 

 

Kuntotarkastuksen hinta

Teemme kiinteistön kuntotarkastuksen Jyväskylästa 100 km säteellä 890 € hintaan talon koosta riippumatta. Kauempana olevien kohteiden tarkastuksesta perimme lisäksi kilometrikorvauksen 0,98 €/km. Jos asut yli 100 km päässä Jyväskylästä, pyydä tarjous kuntotarkastuksesta. Kaikki hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.

Kuntotarkastuksen raportti on voimassa 6 kk tarkastuksesta. Tämän jälkeen suositellaan uusintatarkastus, jolla varmistetaan onko edellisen raportin jälkeen tapahtunut muutoksia rakennuksessa. Uusi tarkastus on yleensä edullisempi samaan kohteeseen kuin ensimmäinen tarkastuskerta.

Miten valmistaudut talosi kunto­tarkastukseen?

Hyvä valmistautuminen talosi kuntotarkastukseen edesauttaa tarkastuksen sujuvuutta ja tarkkuutta. Seuraavaan on listattu tietoja, jotka auttavat sinua valmistautumaan etukäteen tarkastukseen. Katso tästä valmistautumisohje, miten valmistaudut kuntotarkastukseen.

Ennen tarkastusta

Aikataulun sopiminen: Varmista, että kaikki osapuolet (myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä ja kuntotarkastaja) ovat tietoisia tarkastuksen ajankohdasta ja että se sopii kaikille. Tämä helpottaa tarkastuksen järjestelyjä ja varmistaa, että kaikki tarpeelliset henkilöt voivat olla paikalla.

Dokumenttien valmistelu: Kokoa kaikki taloon liittyvät asiakirjat, kuten rakennuspiirustukset, aiemmat tarkastusraportit, huoltokirjat ja mahdolliset korjaus- tai remonttitiedot. Näistä on suuri apu tarkastajalle, ja ne nopeuttavat tarkastusprosessia.

Puhdista ja järjestä: Siivoa talo ja järjestä tarkastuskohteet, kuten kellari, ullakko, tekniset tilat ja vesimittaritilat. Varmista, että tarkastajalla on esteetön pääsy kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Tämä helpottaa tarkastuksen suorittamista ja parantaa tulosten tarkkuutta.

Tarkastuksen aikana

Ole paikalla: On suositeltavaa, että myyjä (tai hänen edustajansa) on paikalla kuntotarkastuksen aikana. Näin voit vastata mahdollisiin kysymyksiin ja antaa tarkentavia tietoja tarkastajalle.

Ole avoin ja rehellinen: Kerro tarkastajalle mahdollisista aiemmista ongelmista, korjauksista ja remonteista. Tämä auttaa tarkastajaa arvioimaan talon kuntoa paremmin ja antamaan tarkempia suosituksia.

Vältä häiriöitä: Pyri minimoimaan häiriöt tarkastuksen aikana. Pidä esimerkiksi lemmikit poissa tieltä ja varmista, että tarkastaja voi keskittyä tehtäväänsä ilman keskeytyksiä.

Tarkastuksen jälkeen

Tarkastusraportin läpikäynti: Tarkastuksen jälkeen tarkastaja laatii kirjallisen raportin, joka sisältää havaintojen yhteenvedon, kuvauksen mahdollisista ongelmista ja suositukset tarvittavista toimenpiteistä. Käy raportti huolellisesti läpi ja varmista, että ymmärrät kaikki siinä esitetyt tiedot ja suositukset.

Toimenpiteiden suunnittelu: Jos tarkastusraportissa havaitaan korjaustarpeita, suunnittele tarvittavat toimenpiteet ja aikataulu niiden suorittamiseksi. Tarvittaessa voit pyytää lisäselvityksiä tai tarjouksia korjaustöistä alan ammattilaisilta.

Keskustelu ostajan kanssa: Jos olet myyjä, keskustele raportin löydöksistä ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä ostajan kanssa. Avoin ja rehellinen kommunikointi auttaa välttämään väärinkäsityksiä ja edistää luottamusta osapuolten välillä.

Asiakkaiden palautteita HUJU Remonttien palveluista

Tiedustele / tilaa kuntotarkastus

alla olevalla lomakkeella. * merkityt kentät ovat pakollisia viestin lähettämiseksi.

Klikkaa tästä lisätäksesi tiedostot lomakkeelle tai raahaa tiedostot tähän tietokoneeltasi. Voit lisätä enintään 5 tiedostoa.

Lähettämällä viestiä lomakkeen kautta hyväksyt tietosuojaselosteemme.