Osake­huoneiston kosteus­kartoitus Jyväskylä

Kosteuskartoitus (kosteusmittaus) on tarkoitettu asuntosi märkätilojen kosteustilanteen selvittämiseksi – kartoitus suoritetaan yhdellä käyntikerralla. Voit tilata kartoituksen omakotitalo- tai yhtiömuotoiseen asuntoosi.

Kiireelliset tarkastukset: 044 2443369

Puolueetonta tietoa osakehuoneiston kunnosta kosteus­mittaamalla märkätilat

Kosteuskartoituksen voit tilata asuntosi myynnin tueksi tai jos epäilet kosteusvauriota märkätilassa. Kosteusvaurioiden havaitseminen ja korjaaminen niiden aikaisessa vaiheessa on yleensä kustannustehokkaampaa kuin että odottaisi myöhäisempää ajankohtaa.

Teemme kosteuskartoituksia pääosin Jyväskylän alueella. Kysy tarjous erikseen, jos kohteesi on Jyväskylän taajaman ulkopuolella.

Kosteuskartoituksen merkitys asuntokaupassa

 • Ostajan turva: Kosteuskartoitus antaa ostajalle tarkkaa tietoa asunnon kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Tämä auttaa välttämään ikäviä yllätyksiä jälkikäteen.
 • Myyjän vastuu: Myyjälle kosteuskartoitus voi toimia todisteena siitä, että hän on tarjonnut ostajalle kaikki olennaiset tiedot asunnon kunnosta.
 • Kaupanteon sujuvuus: Kun asunnon kunto on selvitetty, kaupat voivat sujua nopeammin ja ilman epäselvyyksiä. Molemmat osapuolet voivat luottaa siihen, että heillä on kattavat tiedot asunnosta.

Palvelumme on suunnattu

 • Asuntokaupan osapuolille.
 • Kiinteistövälittäjien asiakkaille.
 • Taloyhtiöille ja osakkaille.
 • Omakotitalon märkätilojen kartoitukseen.
 • Isännöitsijöille.
 • Kohteisiin, jotka ovat 100 km säteellä Jyväskylästä.
Arttu Pitkänen

Arttu Pitkänen

Työnjohto / Suunnittelu ja valvonta, asuntokaupan kuntotarkastaja AKK

Kosteuskartoituksista vastaa Arttu Pitkänen. Artulla on pitkä kokemus rakennusalan vastuutehtävistä:

 • Yli 10 vuotta rakennusalalla
 • AKK-tarkastuksia 7 vuoden ajalta.

Asuntosi kosteuskartoitus Jyväskylän alueella

Palvelukuvaus

Pintakosteuden tunnistimella kartoitetaan märkätiloja ja etsitään poikkeavia arvoja lattia- ja seinäpinnoilta. Mahdollisten poikkeamien perusteella voidaan arvioida onko kyseessä esimerkiksi mahdollinen kosteusvaurio tai esimerkiksi vain normaalista ns. käyttökosteudesta johtuva poikkeama mittalaitteen arvoissa (tms.).

Kosteuskartoituksen hyötyjä tilaajalle ovat:

 • Ennakoiva huolenpito: Mahdolliset ongelmat havaitaan ajoissa, mikä mahdollistaa niiden korjaamisen ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vaurioita.
 • Asunnon arvon säilyttäminen: Oikein suoritettu kosteuskartoitus ja sen perusteella tehdyt korjaukset voivat estää asunnon arvon laskemisen.
 • Terveellinen asumisympäristö: Kosteuskartoitus auttaa varmistamaan, että asunnossa ei ole terveydelle haitallista hometta tai muita kosteusvaurioita.
 • Luotettavuus kaupanteossa: Kosteuskartoitus lisää kaupanteon luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä, mikä hyödyttää sekä ostajaa että myyjää.

Miten kartoitus etenee ja mitä asiakas saa?

Kun asiakas on tilannut kosteuskartoituksen, niin prosessi etenee seuraavasti:

 1. Asiakas täyttää lomakkeen, jossa kysytään oleellisia tietoja kartoitusta varten.
 2. Itse kosteuskartoitus, jossa
  • mitataan märkätilojen kosteusarvoja pintakosteuden tunnistimella,
  • tarkastetaan sisätilat aistinvaraisesti,
  • tehdään loppuyhteenveto tarkastuksesta paikallaolijoille.
 3. Toimitamme tarkastusraportin 1-2 vrk sisällä tarkastuspäivästä. Katso tästä malliraportti.

Kosteuskartoitukseen on varattava 1 tunnin aika.

 

 

Kosteus­kartoituksen hinta

Tarjoamme kosteuskartoitusta Jyväskylän alueella 249 € hintaan. Jos kohteesi sijaitsee Jyväskylän ulkopuolella, veloitamme lisäksi 0,98 €/km kulukorvauksen.

Kosteuskartoitusraportti on voimassa 6 kk tarkastuksesta. Tämän jälkeen suositellaan uusintatarkastus, jolla varmistetaan onko edellisen raportin jälkeen tapahtunut muutoksia.

Miten valmistaudut asuntosi kosteus­kartoitukseen

Hyvä valmistautuminen edesauttaa kartoituksen sujuvuutta ja tarkkuutta. Seuraavaan on listattu tietoja, jotka auttavat sinua valmistautumaan etukäteen kosteuskartoitukseen.

Ennen tarkastusta

Aikataulun sopiminen: Varmista, että kaikki osapuolet (myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä ja kuntotarkastaja) ovat tietoisia tarkastuksen ajankohdasta ja että se sopii kaikille. Tämä helpottaa tarkastuksen järjestelyjä ja varmistaa, että kaikki tarpeelliset henkilöt voivat olla paikalla.

Dokumenttien valmistelu: Kokoa kaikki asuntoosi liittyvät asiakirjat, aiemmat tarkastusraportit, huoltokirjat ja mahdolliset korjaus- tai remonttitiedot. Näistä on suuri apu tarkastajalle, ja ne nopeuttavat tarkastusprosessia.

Puhdista ja järjestä: Siivoa talo ja järjestä kartoituskohteet. Varmista, että kartoittajalla on esteetön pääsy kaikkiin tarvittaviin paikkoihin. Tämä helpottaa kartoituksen suorittamista ja parantaa tulosten tarkkuutta.

Suihku- ja märkätilojen pintoja ei saa kastella kahteen vuorokauteen ennen kartoitusta.

Tarkastuksen aikana

Ole paikalla: On suositeltavaa, että myyjä (tai hänen edustajansa) on paikalla kartoituksen aikana. Näin voit vastata mahdollisiin kysymyksiin ja antaa tarkentavia tietoja kartoittajalle.

Ole avoin ja rehellinen: Kerro kartoittajalle mahdollisista aiemmista ongelmista, korjauksista ja remonteista. Tämä auttaa kartoittajaa arvioimaan asunnon kuntoa paremmin ja antamaan tarkempia suosituksia.

Vältä häiriöitä: Pyri minimoimaan häiriöt kartoituksen aikana. Pidä esimerkiksi lemmikit poissa tieltä ja varmista, että kartoittaja voi keskittyä tehtäväänsä ilman keskeytyksiä.

Tarkastuksen jälkeen

Kosteuskartoitusraportin läpikäynti: Kartoituksen jälkeen kartoittaja laatii kirjallisen raportin, joka sisältää havaintojen yhteenvedon, kuvauksen mahdollisista ongelmista ja suositukset tarvittavista toimenpiteistä. Käy raportti huolellisesti läpi ja varmista, että ymmärrät kaikki siinä esitetyt tiedot ja suositukset.

Toimenpiteiden suunnittelu: Jos kartoitusraportissa havaitaan korjaustarpeita, suunnittele tarvittavat toimenpiteet ja aikataulu niiden suorittamiseksi. Tarvittaessa voit pyytää lisäselvityksiä tai tarjouksia korjaustöistä alan ammattilaisilta.

Keskustelu ostajan kanssa: Jos olet myyjä, keskustele raportin löydöksistä ja mahdollisista korjaustoimenpiteistä ostajan kanssa. Avoin ja rehellinen kommunikointi auttaa välttämään väärinkäsityksiä ja edistää luottamusta osapuolten välillä.

Asiakkaiden palautteita HUJU Remonttien palveluista

Tiedustele / tilaa kosteus­kartoitus

alla olevalla lomakkeella. * merkityt kentät ovat pakollisia viestin lähettämiseksi.

Klikkaa tästä lisätäksesi tiedostot lomakkeelle tai raahaa tiedostot tähän tietokoneeltasi. Voit lisätä enintään 5 tiedostoa.

Lähettämällä viestiä lomakkeen kautta hyväksyt tietosuojaselosteemme.