Viiden kylpyhuoneen remontti jyväskyläläisessä taloyhtiössä

Märkätilat

Säästöä syntyy, kun remontoidaan viisi kylpyhuonetta samaan aikaan

Kyseessä on taloyhtiön tilaama märkätilasaneeraus viiteen noin 3,5 neliön kokoisen kylpyhuoneen uusimiseksi. Remontoitavat kylpyhuoneet sijaitsevat 1990-luvulla rakennetussa kerrostalossa. Osa kylpyhuoneista oli alkuperäisessä kunnossa, osa remontoitu jossakin vaiheessa vuosien varrella.

Remontin työseloste

 • Jokaisessa kylpyhuoneessa seinien ja lattian pintamateriaalina oli vanhat muovimatot. Lähtötietona oli, että kosteusvaurioita ei pitäisi olla.

  Yhdessä kylpyhuoneesta löytyi purkutöiden yhteydessä kosteusvaurio. Toisessa kylpyhuoneessa löytyi virheellisesti asennettu viemärinliitos.

  Kylpyhuoneissa
  • Seinistä purettiin pintamateriaalina olleet muovimatot sekä levyt ja lattioista poistettiin muovimatot. Vanhat lattiakaivot uusittiin. Lisäksi wc:n ja lavuaarin poistoputket vaihdettiin uusiin.
  • Nousuhormit purettiin auki ja käyttövesiputket muutettiin yläjakoiseksi. Aikaisemmin käyttövesiputket olivat alajakoisena.
  • Osaan kylpyhuoneista asennettiin sähkötoiminen lattialämmitys ja alaslasketut paneelikatot.

  Kylpyhuoneiden pintamateriaaleiksi oli valittavana kolme laattavaihtoehtoa, joista osakkaat saivat valita mieleisensä. Seinälaatat olivat kooltaan 20 x 40 cm ja lattiassa 10 x 10 cm. Omakustanteisesti myös muutkin laattavaihtoehdot olisivat olleet mahdollisia.

Mitä hyötyä on remontoida useampi kylpyhuone samaan aikaan?

Mitä hyötyä taloyhtiölle ja urakoitsijalle on remontoida yhden kylpyhuoneen sijasta viisi?

Asiakas/taloyhtiö

Taloyhtiö hyötyy merkittävästi rahallisesti ja ajallisesti. Kylpyhuoneista saadaan samanikäiset, mikä helpottaa taloyhtiön suunnittelua tulevista remonteista. Lisäksi melu- ja muut haitat, joita remonteista syntyy, pystytään ajoittamaan yhdelle ajanjaksolle. Tässä tapauksessa kyseessä oli viiden kylpyhuoneen remontti, jotka toteutettiin samanaikaisesti porrastaen. Säästöjä tuli noin 15-20 % per kohde. Remontissa ilmeni myös yllätyksiä, joita kuitenkin selviteltiin remontin alkuperäisen aikataulun puitteissa. Usein käy niin, että selvittelyssä menee aikaa eikä silloin voida välttämättä tehdä töitä. Useamman remontin toteuttaminen samaan aikaan mahdollistaa töiden jatkamisen, jos toisaalla tulee selvitettävää.

Remontoija

Useamman kylpyhuoneen remontoiminen samanaikaisesti hyödyttää myös urakoitsijaa monella tapaa. Yksi työvaihe voidaan suorittaa parhaimmassa tapauksessa kaikissa tiloissa valmiiksi. Tämän jälkeen voidaan siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Näin syntyy säästöjä ajallisesti ja rahallisesti. Tässä kohteessa purkutyöt pystyttiin tekemään kerralla porrastaen. Kylpyhuoneremonteissa on tyypillisesti työvaiheita, jotka ovat kohtalaisen nopea toteuttaa, mutta vaativat aikaa esimerkiksi kuivuakseen, ennen kuin voidaan edetä seuraavaan työvaiheeseen.

Remontin kulut

Yhdelle kylpyhuoneremontille tuli hintaa noin 11 000-15 000 € riippuen varustetasosta. Kosteusvauriokorjaukset ja viemäreiden korjaustyöt tehtiin lisätyönä.

HUJU Remontit kertoo 5 kylpyhuoneen remontoimisesta

Kuvia remontista ennen ja jälkeen