Rintamamiestalon kylpyhuoneen ja saunan remontti | Jyväskylä

Märkätilat

Rintamamies­talon märkätilojen uudistus

Toteutimme Jyväskylässä sijaitsevan rintamiestalon kellarikerroksessa sijaitsevien kylpyhuoneen ja saunan remontin. Lähtökohtana oli 1960-luvulla rakennetun talon märkätilojen nykyaikaistaminen. Remontin yhteydessä kylpyhuoneen ja saunan sekä alakerrassa sijaitsevan kerhotilan valurautaviemärit myös uusittiin. Remontoitava ala 14 m². Asiakaan toiveena oli, että remontti tehtäisiin avaimet käteen meiningillä. Seuraavassa listaus mitä märkätiloissa tehtiin.

  • Remontti aloitettiin märkätilojen kartoituksella. Oleellista vanhemmista rakenteista oli selvittää, mitä materiaaleja missäkin on ja kartoittaa tiloissa mahdollisesti käytetyt haitta-aineet. Tutkimuksissa selvisikin useampia riskirakenteita, jotka olisi hyvä poistaa niiltä osin kuin mahdollista. Ulkoseinissä havaittiin tojalevy-eristykset ja lattiassa pikieristeet. Riskirakenteista johtuen kaikki kevyet pinnat päädyttiin purkamaan: ulkoseinistä kuorimuuraukset ja lattia kokonaan hiekalle asti. Hiekkaa poistamalla saatiin vielä lisää tilaa ja lattiaan oli mahdollista lisätä lämmöneristeitä. Samalla myös vanhat valurautaviemärit vaihdettiin nykyaikaisempaan vaihtoehtoon.
  • Ulkoseinät eristettiin uudelleen toimiviksi. Sokkelin ja eristeen väliin jätettiin tuuletusrako, jolloin sokkeli pääsee tuulettumaan eteistilaan alas lasketun katon kautta.
  • Lattiaan asennettiin vesikiertoinen lattialämmitys ja lattia valettiin uudelleen samaan korkoon, jossa se oli aiemmin ollut.
  • Seinät saivat uudet kuorimuuraukset ja pinnat tasoitettiin. Tasoitetulle pinnalle vedeneristys ja laatoitustyöt.
  • Kylpyhuoneen puolelle muutoksena WC-istuimen lisäys, jota siellä ei aiemmin ollut lainkaan.
  • Sauna rakennettiin betonipinnoista uudelleen. Pintamateriaalina käytettiin tervaleppäpaneelia. Vanha tiilimuurattu hormi tasoitettiin ja jätettiin hiertopinnalle. Saunan valaistusta lisättiin.
  • Remontin kesto 3 kuukautta.

Kuvia remontista ennen ja jälkeen