Kolmen kylpyhuoneen remontoiminen samassa taloyhtiössä | Jyväskylä

Märkätilat

Yhden kylpyhuoneen remontti laajeni kolmen kohteen urakaksi

Alunperin olimme sopineet yhden sauna – kylpyhuoneen remontoimisesta tilaajan kanssa. Tilaajan omistama asunto on osa isoa jyväskyläläistä taloyhtiötä ja kylpyhuoneita oli remontoimatta muillakin taloyhtiön osakkailla. Teimme tarjoukset myös kahdesta muusta kylpyhuoneen uusimisesta taloyhtiössä ja lopulta työlistallamme oli kolmen kylpyhuoneen sekä saunan remontti, jotka toteutettiin samanaikaisesti porrastaen.

Remontin työseloste
  • Jokaisessa kylpyhuoneessa oli muovimatot ja oletuksena, että jonkin asteisia kosteusvaurioita on tiedossa. Jokaisesta päädyttiin purkamaan lattiasta pintalaatat pois.
  • Yhdessä kylpyhuoneessa päädyttiin uusimaan myös viemärit. Aiemmin huonosti asennetut viemärit olivat johtaneet viemärien tukkeutumiseen.
  • Jokaisessa kylpyhuoneessa
    • purettiin saunan ja kylpyhuoneen väliseinät. Rakennusaikainen rakennustapa väliseinissä ei vastannut enää nykypäivän määräyksiä. Tästä ei ollut tarkkaa tietoa remontteja aloittaessa
    • asennettiin sähkötoiminen lattialämmitys ja lattiat valettiin uudelleen.
  • Kylpyhuoneiden pintamateriaalit olivat perustasoa, kiiltävät seinälaatat ja lattiassa harmaa 10×10 cm laatta. Katot uusittiin kuultovalkoisella kuusipaneelilla. Kahteen saunaan asennettiin perus tervaleppäpaneeli. Yksi saunoista tehtiin leveämmällä tervaleppäpaneelilla ja lauteet käsityönä pitkästä tavarasta.
Useamman kylpyhuoneen remontointi samanaikaisesti

Mitä hyötyä on asiakkaalle ja remontin tekijälle on remontoida yhden kylpyhuoneen sijasta kolme? Seuraavassa nostettu muutamia etuja:

Asiakas/taloyhtiö hyötyy merkittävästi rahallisesti ja ajallisesti. Kylpyhuoneista saadaan saman ikäiset, mikä helpottaa taloyhtiön suunnittelua tulevista remonteista. Lisäksi melu ja muut haitat, joita remonteista syntyy pystytään ajoittamaan yhdelle ajanjaksolle. Tässä tapauksessa kyseessä oli kolmen kylpyhuoneen sekä saunan remontti, jotka toteutettiin samanaikaisesti porrastaen. Säästöjä tuli noin 10-15 % per kohde. Remonteissa ilmeni myös yllätyksiä, joita jouduttiin selvittelemään remontin aikana. Monesti käy niin, että selvittelyssä menee aikaa eikä silloin voida välttämättä tehdä töitä. Useamman remontin toteuttaminen samaan aikaan mahdollistaa töiden jatkamisen, jos toisaalla tulee selvitettävää.

Useamman remontin tekeminen samanaikaisesti hyödyttää myös urakoitsijaa/tekijää monella tapaa. Yksi työvaihe voidaan suorittaa parhaimmassa tapauksessa kaikissa kohteissa valmiiksi. Tämän jälkeen voidaan siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Tätä kautta syntyy säästöjä ajallisesti ja rahallisesti. Esimerkiksi tällä kertaa purkutyöt pystyttiin tekemään kerralla porrastaen. Kylpyhuoneremonteissa on tyypillisesti työvaiheita, jotka on kohtalaisen nopea toteuttaa, mutta vaativat aikaa esimerkiksi kuivuakseen, ennen kuin voidaan edetä seuraavaan vaiheeseen. Porrastaen työvaiheet useamman kohteen kesken saadaan myös säästöä niin urakoitsijalle kuin asiakkaalle.

Remontin kulut

Remontit olivat n. 15 000€ kpl. Väliseinien muutostyöt olivat lisätyötä. Niin ikään viemäreiden korjaustyöt tehtiin tuntityönä.

Kuvia remontista ennen ja jälkeen